Plafond stationshal Delft

StationshalDelft-2

Het gewelfde deel van het plafond van de nieuwe stationshal boven de perrontoegang is klaar. Het plafond is voorzien van aluminium lamellen met daarop een historische stadsplattegrond van Delft. Wanneer de rechte lamellen ook zijn geplaatst wordt de plattegrond ca. 110 x 70 meter groot.

Het ontwerp is gemaakt in opdracht van Mecanoo architecten. De prachtig getekende historische plattegrond toont Delft rond 1877, met het eerste station van Delft op steenworp afstand van het nieuwe station. Het toont ook de stadsgracht die met de bouw van de spoortunnel weer terugkomt langs de Phoenixstraat. Zo is de cirkel weer rond.

In opdracht van Geerdes Ontwerpen werd voor dit ontwerp speciale software ontwikkeld door Snoep Games. Die ook het virtual reality model ontwikkelden waarvan hierboven een animatie is te zien. Wanneer het plafond gereed is zal ik het ontwerp en ontwerpproces verder omschrijven. Nu kan er vast worden gekeken naar de eerste foto’s die op twitter werden getoond en naar de animatie.

StationshalDelft1

StationshalDelft-3jpg

De eerste foto’s werden op twitter gepubliceerd door architecten Francine Houben (@FrancineHouben) , Francesco Veenstra (@Francesco_v) en @Spoorzonedelft