Geerdes Ontwerpen winnaar Sign+ Award 2016

Geerdes Ontwerpen is met het project Plafond station Delft uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2016. Elf genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs. De Sign+ Award 2016, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, werd vrijdag 11 november uitgereikt tijdens een spectaculair en feestelijk evenement in DeFabrique Utrecht. Daarnaast werd de prijs ook gewonnen in de categorie ‘Architectural signage’

Visuele impact
Het overall winnende project ‘Plafond station Delft’ werd door de vakjury geroemd vanwege de bijzondere visuele impact en de (logistieke) complexheid.

De nieuwe hal in station Delft is voorzien van een immens gewelfd plafond met een historische kaart van de stad en omgeving. De plattegrond bestaat uit lamellen die aan beide kanten zijn voorzien van geprinte stroken met in totaal bijna 30 miljoen blauwe stippen. “Het is een project dat de wisselwerking tussen techniek en creatie prachtig illustreert en dat zijn kracht pas echt toont nu het is uitgevoerd. De simulaties en maquettes voorbij. Zelfs de geregelde passant zal zich blijven verwonderen. Een samenspel van ruimtelijkheid, inhoud en styling in optima forma, dat door intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen slim is uitgevoerd”, aldus Ritzen namens de vakjury.

Samenwerking
Het ontwerp werd gemaakt in samenwerking met Mecanoo architecten dat het ontwerp  van het station en het plafond maakte. De Award werd gewonnen samen met MakeCover waarmee een goede samenwerking werd gevonden om de complexe realisatie mogelijk te maken. Die realisatie steunde daarbij op de speciaal voor dit project door Snoep Games ontwikkelde software.

Jury
De vakjury bestond uit een aantal gerenommeerde personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Henri Ritzen (Ritzen-Design-Consult). De jury bestond verder uit Rick Broeren (docent Sign en BPV begeleider SG De Rooi Pannen), Paul Brouwer (Brouwer Sign), Angelique Lau-de Cock (oud-eigenaar Conversions Reclameproducten), Ton van der Schoot (Licht&Reclame Sign Consultants) en Thijs Sepers (TS Visuals en winnaar Sign+ Award 2014).

Publieksprijs, stemmen kan nog!
Naast de categorie- en overall-prijs, is er een publieksprijs. Wij zouden het leuk vinden als u op ons wilt stemmen! Gebruik hiervoor de onderstaande blauwe link! Alvast bedankt!

STEM op ons