SEGD merit award voor plafond Delft station

“This is modern history that affords epic transformation of public space.”

Geerdes Ontwerpen heeft tijdens de SEGD conference in Seattle de Merit Award 2016 voor ‘Placemaking and identity’ gewonnen. De grafiek op het plafond van het Delftse station werd in opdracht en in samenwerking met Mecanoo architecten ontworpen.

Uit het juryrapport:

"The integration of graphic map with the ceiling adds a sculptural, interpretive layer of information that reveals as one moves through the space. It celebrates the history of the city and utilizes a surface that is typically forgotten, creating memorable, engaging moments for traveler. The scale of the installation adds to its power and presence. The implementation technicalities border on unfathomable, with every ceiling fin a separate piece of the massive graphic, woven into a monolithic art piece."

"This is modern history that affords epic transformation of public space."

Klik voor meer over de gewonnen op: SEGD Merit Award 2016.

 

 

Lezing over plafond Delft station bij BNO interieur

Afgelopen dinsdag mocht ik een lezing geven over de grafiek op het plafond van station Delft. Waarover hier meer.

De lezingen gaven inzicht in OV terminals door BenthemCrouwel, stationsoutillage door Blom&Mors en het interieur van Amsterdam Centraal door Merk-x

Een duopresentatie met Jasper Tonk de projectarchitect van Mecanoo voor station Delft. Hij sprak over het stationsontwerp. Waarna ik over het ontwerptraject voor de grafiek mocht verhalen. Leuk om het project zo weer te beleven en de enthousiaste reacties te horen.

BNO bedankt voor de organisatie en MOSA voor de prima ontvangst en lunch.

Bewegwijzering Muziekcentrum van de Omroep

Steensverband is lay-out grid
Steensverband is lay-out grid

De buitenbewegwijzering voor het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is opgeleverd. Het MCO  is een rijksmonument aan de Heuvellaan 33 in Hilversum, vlak aan de ring.

Welkom op P2
Welkom op P2

Het MCO veranderd in een multifunctioneel cultureel centrum dat haar bezoekers en de klanten van haar huurders graag gastvrij ontvangt. De nieuwe wayfinding draagt daar aan bij. Het ontwerp sluit in kleur en grafiek aan bij de architectuur van het gebouw. Waardoor het tijdloos is en daarmee juist de veranderingen in de komende tijd goed kan faciliteren.

Het grote studiocomplex, tot voor kort misschien wel het best bewaarde geheim van Hilversum, is nu weer goed vindbaar.