Geerdes Ontwerpen winnaar Sign+ Award 2016

Geerdes Ontwerpen is met het project Plafond station Delft uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2016. Elf genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs. De Sign+ Award 2016, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, werd vrijdag 11 november uitgereikt tijdens een spectaculair en feestelijk evenement in DeFabrique Utrecht. Daarnaast werd de prijs ook gewonnen in de categorie ‘Architectural signage’

Visuele impact
Het overall winnende project ‘Plafond station Delft’ werd door de vakjury geroemd vanwege de bijzondere visuele impact en de (logistieke) complexheid.

De nieuwe hal in station Delft is voorzien van een immens gewelfd plafond met een historische kaart van de stad en omgeving. De plattegrond bestaat uit lamellen die aan beide kanten zijn voorzien van geprinte stroken met in totaal bijna 30 miljoen blauwe stippen. “Het is een project dat de wisselwerking tussen techniek en creatie prachtig illustreert en dat zijn kracht pas echt toont nu het is uitgevoerd. De simulaties en maquettes voorbij. Zelfs de geregelde passant zal zich blijven verwonderen. Een samenspel van ruimtelijkheid, inhoud en styling in optima forma, dat door intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen slim is uitgevoerd”, aldus Ritzen namens de vakjury.

Samenwerking
Het ontwerp werd gemaakt in samenwerking met Mecanoo architecten dat het ontwerp  van het station en het plafond maakte. De Award werd gewonnen samen met MakeCover waarmee een goede samenwerking werd gevonden om de complexe realisatie mogelijk te maken. Die realisatie steunde daarbij op de speciaal voor dit project door Snoep Games ontwikkelde software.

Jury
De vakjury bestond uit een aantal gerenommeerde personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Henri Ritzen (Ritzen-Design-Consult). De jury bestond verder uit Rick Broeren (docent Sign en BPV begeleider SG De Rooi Pannen), Paul Brouwer (Brouwer Sign), Angelique Lau-de Cock (oud-eigenaar Conversions Reclameproducten), Ton van der Schoot (Licht&Reclame Sign Consultants) en Thijs Sepers (TS Visuals en winnaar Sign+ Award 2014).

Publieksprijs, stemmen kan nog!
Naast de categorie- en overall-prijs, is er een publieksprijs. Wij zouden het leuk vinden als u op ons wilt stemmen! Gebruik hiervoor de onderstaande blauwe link! Alvast bedankt!

STEM op ons

 

Almere stadsbewegwijzering geplaatst

Almere plaatste nieuwe stadsbewegwijzering waarvoor Geerdes Ontwerpen in een vroeg stadium adviseerde. De stadsbewegwijzering heeft als belangrijk oogmerk om de bezoeker een bruikbare mentale voorstelling van Almere Centrum te geven. Verschillende pleinen en buurten spelen hierin een rol. De plattegrond zal de Almere Centrum tussen Station en Weerwater beter navigeerbaar maken en alle winkels zullen er zijn terug te vinden.

Geerdes Ontwerpen genomineerd voor Sign+ Award

Hoewel we meer bezig zijn met ontwerpen dan met het winnen van prijzen is er weer een nominatie voor een mooie vakprijs  ; de Sign+ Award 2016. De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs voor de sign- en displaybranche die wordt georganiseerd door het gerenommeerde vakblad Sign+ Magazine.

MakeCover heeft een nominatie in de categorie Architectural Signage in de wacht gesleept met het project ‘Plafond Station Delft’. Naast deze categoriën worden er ook prijzen vergeven in de categoriën indoor signage, outdoor signage, voertuigbelettering en tentoonstellings- en evenementenbouw.

Per categorie wordt er een winnaar gekozen en daarnaast is er ook een ‘overall’ winnaar. Deze twee prijzen worden gegeven door een deskundige jury maar er bestaat ook een publieksprijs.

Nominatie voor samenwerking

De inzending voor de nominatie deden wij samen met de producent; MakeCover. Het project was een fantastische kans om verschillende disciplines samen te laten komen, en om een unieke prestatie neer te zetten, door een intensieve samenwerking van partijen. Dit is allemaal bedacht en georganiseerd door Mecanoo architecten voor wat betreft het ontwerp en Integra Ceilings voor de printproductie, Snoep Games voor de software ontwikkeling en Yvon Alkemade voor de beeldbewerking. Wij zijn de partijen zeer dankbaar voor de goede samenwerking.

Stem op ons!

Wij zouden het fantastisch vinden als u op ons wilt stemmen! Gebruik hiervoor onderstaande link! Alvast bedankt!

http://award.sign.nl/stemmen/?voorkeur=station

SEGD merit award voor plafond Delft station

“This is modern history that affords epic transformation of public space.”

Geerdes Ontwerpen heeft tijdens de SEGD conference in Seattle de Merit Award 2016 voor ‘Placemaking and identity’ gewonnen. De grafiek op het plafond van het Delftse station werd in opdracht en in samenwerking met Mecanoo architecten ontworpen.

Uit het juryrapport:

"The integration of graphic map with the ceiling adds a sculptural, interpretive layer of information that reveals as one moves through the space. It celebrates the history of the city and utilizes a surface that is typically forgotten, creating memorable, engaging moments for traveler. The scale of the installation adds to its power and presence. The implementation technicalities border on unfathomable, with every ceiling fin a separate piece of the massive graphic, woven into a monolithic art piece."

"This is modern history that affords epic transformation of public space."

Klik voor meer over de gewonnen op: SEGD Merit Award 2016.

 

 

Lezing over plafond Delft station bij BNO interieur

Afgelopen dinsdag mocht ik een lezing geven over de grafiek op het plafond van station Delft. Waarover hier meer.

De lezingen gaven inzicht in OV terminals door BenthemCrouwel, stationsoutillage door Blom&Mors en het interieur van Amsterdam Centraal door Merk-x

Een duopresentatie met Jasper Tonk de projectarchitect van Mecanoo voor station Delft. Hij sprak over het stationsontwerp. Waarna ik over het ontwerptraject voor de grafiek mocht verhalen. Leuk om het project zo weer te beleven en de enthousiaste reacties te horen.

BNO bedankt voor de organisatie en MOSA voor de prima ontvangst en lunch.