Library of Birmingham

Pathfinders op iedere verdieping.
Ehuis overzicht
Pathfinders geven informatie over de betreffende verdieping en de hele bibliotheek.
Ehuis overzicht
De doorsnede van het gebouw helpt bezoekers de bibliotheek te verkennen.
blue lift-sq
Het trappenhuis toont ’the Faces of Birmingham’
Grootste bibliotheek Europa

De nieuwe Library of Birmingham is de grootste openbare bibliotheek van Europa. Een people’s palace zoals Francine Houben, de architect het noemt. De bibliotheek is zo ontworpen dat:

‘One should experience the library as part of the urban promenade, a sequential walk, eventful and lengthy, but also with cross connections for easy and direct use.’

In opdracht van en in samenwerking met Mecanoo werd het concept ontwikkeld voor de wayfinding. De wayfinding strategy sluit aan bij de verschillende bezoekscenario’s. Men kan direct een van de vele bestemmingen vinden. Een systeem van ‘Pathfinders’ toont door middel van een dwarsdoorsnede van het gebouw ook het enorme aanbod. Het helpt de bezoeker het gehele gebouw te verkennen.

‘All the wayfinding that is fit to print’

De traditionele rol van de bibliotheek is aan het veranderen. De wayfinding zal daarom de mogelijkheid moeten bieden met de veranderende invulling van de bibliotheek mee te gaan. De afstemming tussen informeren middels dynamische media en statische media is daarom een belangrijk onderdeel van het conceptontwerp. Het statische deel van het wayfindingsysteem is waar mogelijk geprint. Een nieuwe indeling van de collectie is zo met eenvoudige middelen te faciliteren. De kwaliteit van kleurenprints is gelijkwaardig aan traditionele fabricagemethodes. Het gebruik van templates en voorgestanst papier zorgen voor gebruiksgemak bij het beheer. Vandaar bovenstaande werktitel voor het wayfinding concept.

Mobiele navigatiehulp voor WTC Amsterdam

De plattegrond met de route naar jouw bestemming kun je nu meenemen op je telefoon door een QR code te scannen. Dat is de nieuwe uitbreiding van de CompanyFinder die bezoekers helpt hun weg te vinden door het grote WTC Amsterdam. De CompanyFinder biedt de mogelijkheid om bestemmingen te zoeken in een scrollbare alfabetische lijst of door te zoeken op huisnummer.

WTC Companyfinder home
WTC CompanyFinder, toont huurders in scrollbare alfabetische lijst en zoekt op huisnummer.
Scan de QR code en neem de plattegrond met jouw route mee op je telefoon.

De software van de CompanyFinder is op basis van WordPress gemaakt door this.play – Roy Tanck

 

Winkelplattegrond Hoofddorp

Gastvrije ontvangst, gemakkelijk winkelen

Het grote winkelaanbod van heel Hoofddorp Winkelstad op één winkelplattegrond. De winkels zijn makkelijk vindbaar door een register met een kleurcodering voor verschillende soorten winkels.  Er is veel aandacht besteed aan de mogelijkheid tot oriëntatie door een helder stratenpatroon en duidelijke landmarks.

Correcte oriëntatie

In het centrum zijn alle zes de plattegronden correct georiënteerd om het gebruik te vergemakkelijken. De ‘U bent hier’ markering met aanduiding voor de loopafstand helpen daarbij. Het up to date houden wordt vergemakkelijkt met een doordachte workflow.

Winkelplattegrond fragment
Winkelplattegrond fragment

 

Almere Centrum stadsbewegwijzering

Conceptontwerp bewegwijzeringssysteem
Conceptontwerp bewegwijzeringssysteem
Almere stadsplattegrond concept
Almere stadsplattegrond concept

Almere Centrum benaderde ons om een visie te ontwikkelen voor haar stadsbewegwijzering. Een analyse van bestaande systemen, uitgangspunten en observaties werd met alle stakeholders besproken. Op basis van de uitkomst is een masterplan ontwikkeld voor de stadsbewegwijzering. Het concept voor een informatiesysteem van verwijzingen, cartografie  en winkelaanbod is aan alle stakeholders gepresenteerd.

Bezoek Almere Centrum

Havenfietsen – Amsterdam

Beeldmerk
Uitkijkzuil
Fietskaart uitsnede
Cartografie
Havenfolder

Haven Amsterdam wil het havengebied dichter bij de burger brengen. De haven wordt daarom toegankelijk gemaakt voor recreatie. Eén van de middelen hiertoe is het uitzetten van vier fietsroutes die het samenspel van industrie, flora en fauna in het havengebied goed in beeld brengen. Geerdes Ontwerpen heeft de routes onder één noemer Havenfietsen een pakkend beeldmerk gegeven. De routes hebben aansprekende namen gekregen en onderscheidende kleuren. Bij de toegangen tot het havengebied zijn informatiepanelen geplaatst. Die helpen de fietser zich te oriënteren waarna de verwijsborden de fietser langs de routes leiden. Daar wordt de fietser de gelegenheid gegeven naar de vele mooi uitkijkpunten te rijden. Op verschillende punten staan uitkijkpanelen die tekst, uitleg en infographics geven over havenbedrijvigheid, aanwezige flora, fauna en andere bezienswaardigheden.